Pogoji poslovanja

1. Pogoji poslovanja

Vse cene v spletni trgovini  www.cozy.si  so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV.

Po zaključku nakupa boste prejeli potrditveno e-sporočilo z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

 

2. Podatki o dostavi

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 1 do 7 delovnih dni, šteto od dneva vašega naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni na območju Slovenije preko Pošte Slovenije ali GLS, poštnina  se zaračunavajo po njihovem veljavnem ceniku. Pridržujemo si pravico izbire katerekoli druge  dostavne službe .

 

Pri nekaterih izdelkih se lahko dobavni rok nekoliko podaljša. Mogoče je, da zaloge posameznih izdelkov poidejo in niso več na voljo.

 

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

 

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije ob prevzetju paketa in sicer pri kurirju, ki mu ga je dostavil ali sporočiti na kurirsko službo. V primeru, da želite dodatne informacije glede poškodovane pošiljke, nas kontaktirajte na številko za podporo strankam.

 3. Plačilo

a) Gotovina

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga. Prevzemnik je zmeraj tudi plačnik. Plačan mora biti celoten znesek.

Naročene izdelke lahko plačate po povzetju ob dostavi na vašem domu oz. ob prevzemu blaga na vaši lokalni pošti le z gotovino.

 

c) Plačilo po povzetju

Dostavni službi ob prevzemu paketa izročite gotovino in le-ta bo za vas izvršila plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku izbranega  ponudnika kurirske službe . Pri znesku nad 1.000€ morate njihovemu  uslužbencu sporočiti tudi svojo davčno številko.

 

4. Pogodba o nakupu

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

ELMINT d.o.o., Zoranina ul.28, 1234 MENGEŠ

Sklenjena pogodba (oz. naročilo) bo shranjena pri podjetju 6 mesecev po sklenitvi. Dostop do pogodbe je možen v zgoraj navedenem časovnem obdobju.

 

5. Identifikacija strank ob prevzemu blaga

Dobavitelj oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago lahko izročimo pravemu naročniku.

6. Izdaja računa

Izdaja računa izdaja podjetje Elmint d.o.o. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pridržujemo si pravico obdelati in poslati račun v 2-3 delovnih dneh.

7. Dostava/ dobava

Dostava deluje po povzetju. Dostavni službi ob prevzemu paketa izročite gotovino v kolikor naročeno blago že ni bilo plačano z drugim plačilnim sredstvom, ta  bo s položnico za vas izvršila plačilo. Vse izdelke, ki so na zalogi vam bomo v roku 1-7 delovnih dni po pošti dostavili na vaš naslov. Če vas takrat ni doma, vam bo dostavna služba pustila obvestilo o prispelem paketu in koliko časa vas bo ta  čakal v njihovem skladišču.

Dostavni stroški se obračunajo po veljavnem ceniku ELMINT d.o.o .

Izdelke, ki so na zalogi, vam bomo v najkrajšem možnem času, po dostavni službi dostavili na vaš naslov. Lahko se zgodi, da se dobavni rok določenih izdelkov zaradi velikega povpraševanja nekoliko podaljša. Prav tako je mogoče, da zaloge posameznih izdelkov v teku sezone popolnoma poidejo in niso več na voljo. Če bi se to zgodilo ravno vam, vas že vnaprej prosimo za razumevanje.

Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da od naročila odstopimo. O odstopu od naročenega blaga vas pravočasno pisno obvestimo.

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja ELMINT d.o.o

8. Razprodani izdelki:

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

9. Cene

Cene izdelkov navedene na spletni trgovini ELMINT d.o.o., so izražene v EUR. DDV je v ceno že vključen. Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Rok veljavnosti ponudbe in cena velja na dan naročila.

10. Varovanje podatkov:

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi.

11. Pravica do odstopa od nakupa - pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. O nameravanem vračilu mora kupec z neodvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od svoje pogodbe, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga. To lahko stori preko obrazca TUKAJ, blago pa nato mora vrniti v roku 14 dni od datuma, ko je ponudnik prejel obvestilo o vračilu.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo). 

Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport - pri tem lahko uporabite originalno ali drugo ustrezno oz. varno embalažo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Naslov za vračilo blaga:

Elmint d.o.o.

PE: Kolodvorska cesta 2b

1234 Mengeš

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik-fizična oseba pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (43.č člen ZVPOT).

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika.

11.1. Izdelki z napako

Izdelke z napako, lahko v roku 14 dni po prejemu vrnete na naslov: ELMINT d.o.o., Zoranina ul.28, 1234 MENGEŠ. Prosimo vas, da izdelke vrnete v originalni embalaži in priložite originalni račun. Kupnino vam bomo vrnili na vaš osebni bančni račun po prejemu blaga. Pri že nošenih in rabljenih izdelkih vam reklamacije žal ne bomo mogli upoštevati, razen v primeru skrite napake.

ELMINT d.o.o si pridržuje pravico do presojanja o upravičenosti reklamacije. Storitev vračanja izdelkov  v primeru upravičene reklamacije je za vas brezplačna, v primeru vračila blaga brez navedbe razloga pa prevzame potrošnik sam.

 Zakon o varstvu potrošnikov v 37. členu določa, kdaj gre za stvarno napako. O njej govorimo:
- »če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno uporabo ali promet;
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno uporabo, za katero jo kupec kupuje, prodajalcu pa je bila znana oz. bi mu morala biti znana;
- če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če sta bila vzorec ali model prikazana samo zaradi obvestila.«

12. Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe

1. Izbor željenih artiklov v košarico.

2. Registracija ali vpis uporabnika ter njegovih podatkov, ki so zahtevani za opravljanje nakupa.

3. Potrditev naročila in strinjanja s splošnimi pogoji poslovanja na spletni strani www.cozy.si

4. Po registraciji in naročilu prejmete povratno e-sporočilo s podatki za dostop do pogodbe na spletni strani www.cozy.si in izračun naročenih izdelkov/storitev.

5. Pogodba je sklenjena, ko potrošnik prejme naročeno blago in ga plača.

6. Pogodba poteče po petnajstih (15) dnevih, ko kupec prejme blago. Pogodbe so z novimi naročili ponavljajoče in trajajo do izteka.

 

 

Politika varovanja osebnih podatkov

Naša politika varovanja osebnih podatkov na kratko

Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršenkoli način.

Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

Vaše kontaktne in osebne podatke lahko posredujemo tretji stranki, v kolikor ste privolili v kontaktiranje (Pristopna izjava).

Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili, razen v primeru pomembnih transakcijskih e-sporočil.

Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte.

Naša politika varovanja osebnih podatkov podrobneje

Izjava podjetja ELMINT d.o.o. o politiki varovanja osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v Spletno trgovino ELMINT d.o.o., bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UL RS 94/2007).

Vse spletne aktivnosti podjetja ELMINT d.o.o. so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami ELMINT d.o.o., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. ELMINT d.o.o. ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

ELMINT d.o.o. bo uporabilo vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. ELMINT d.o.o. ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržilo drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v podjetju ELMINT d.o.o. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete podjetju ELMINT d.o.o. nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali podjetju ELMINT d.o.o. potem do nekaterih spletnih strani spletnega mesta ne boste imeli dostopa.

Uporabniki, ki se želijo odjaviti od naših e-obvestil lahko tos sporočijo na e-naslov: info@cozy.si

Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah na e-naslov: info@cozy.si

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja  ELMINT d.o.o., se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja ELMINT d.o.o.. ELMINT d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

Varnost

ELMINT d.o.o. si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe

ELMINT d.o.o. močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani podjetja ELMINT d.o.o. brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. ELMINT d.o.o. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabilo ali jih razkrilo tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja, ki ga ima ELMINT d.o.o. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven ELMINT d.o.o., za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja ELMINT d.o.o. si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

 

 

 

 

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.cozy.si

 1. Uvod

 Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.cozy.si

2. Vsebina spletnega mesta

 ELMINT d.o.o. se obvezuje, da bo storilo vse kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

3. Zaščita avtorskih pravic

To spletno mesto je izključna last ELMINT d.o.o., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja ELMINT d.o.o.

4. Sprememba pogojev

ELMINT d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politika varovanja osebnih podatkov pri e-trgovini.

5. Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

6. Zaključek

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

Želimo vam prijeten ogled!

Prijava na novice

Vaše podatke bomo uporabili za namene obveščanja o novostih v naši ponudbi in posebnih akcijah. 

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja obvestil na dnu vsake e-pošte, ki vam jo pošljemo, ali prek naslova info@cozy.si

Za pošiljanje obvestil uporabljamo storitev Mailerlite. S prijavo nanje se zavedate, da bodo vaši podatki shranjeni in obdelovani na Mailerlitu po politiki zasebnosti opisani tukaj.

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: 08 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2024, Produkcija:  2digital spletne trgovine