Otroške hlačne nogavice: katere so prave za vašega malčka?

Otroške hlačne nogavice lahko prikupno olepšajo skoraj vsako otroško opravo. Na voljo so v različnih barvah in z različnimi vzorci ali potiski, prav tako lahko dobite tudi mnogo različnih modelov. Čeprav nam je kakšno oblačilo zelo prikupno, pa ni nujno, da je najboljša izbira za našega malčka. Na kaj moramo biti torej pozorni pri izbiri pravega modela? Naj vam predstavimo nekaj osnovnih smernic. 

Kako izbrati prave otroške hlačne nogavice?

Na prvem mestu je potrebno pozornost nameniti materialu, iz katerega je oblačilo narejeno. Bombaž je sicer zelo dobra izbira, a tovrstna otroška oblačila niso vedno narejene (zgolj) iz bombaža. Pogosto se bombažu dodajajo elastin ali mikrovlakna. Prav tako so oblačila večkrat narejena iz frotirja. Vse te možnosti so dobre, pomembno je le, da ste pozorni na vrsto materiala. Ta mora biti namreč zares primeren za otroke, da jim ne bi povzročal kakšnih alergijskih reakcij.

Zelo pomembno je posvetiti pozornost velikosti oblačila. Za prvo silo si lahko pomagate s konfekcijsko številko hlač, ki jih otrok nosi. Sicer pa pred nakupom izmerite otrokov pas, preverite koliko je otrok visok ter kakšna je dolžina njegovih podplatov. Na osnovi naštetih parametrov boste zagotovo izbrali pravo velikost.

Pri omenjenih kosih oblačila je pomembno tudi, da se otroku lepo prilegajo. Boljša izbira je sigurno širok pas, ki bo otroku nudil več udobna. Šivi naj bodo tanki, da ga med nošenjem ne bodo motili. Preverite koliko material diha - sploh na območju podplatov.

Nenazadnje igra pomembno vlogo pri izbiri tudi sam videz oblačila in kako se otrok v njem počuti. Na voljo je bolje imeti več različnih kosov, saj jih boste tako lažje kombinirali z različnimi slogi oblačenja in ostalimi kosi v omari. Lahko pa preverite tudi različne, nekoliko prilagojene modele- recimo toplejše ali nedrseče otroške hlačne nogavice.

Nogavice z nedrsečim podplatom in drugi posebni modeli


Kot rečeno, obstaja na tržišču veliko različnih modelov nogavic, ki so prilagojena posebnim potrebam. V tem primeru mislimo na toplejše ali nedrseče različice.

Otroške hlačne nogavice z nedrsečim podplatom so zelo dobra izbira za otroke. Drsenje lahko preprečujejo različni patenti. Ena od možnosti je npr. protizdrsna guma na podplatih in kolenih. V tem primeru ne boste s pomočjo oblačila poskrbeli samo za to, da nogavice ne bodo drsele, temveč boste hkrati poskrbeli, da bodo otrokovi plezalni podvigi varni in prijetni. Drug patent, ki preprečuje zdrse, pa so silikonske pikice na podplatu.

Ne glede na to, kateri patent vam je ljubši, so nogavice z nedrsečim podplatom za otroke odlična izbira. Poskrbijo namreč, da ne pride do zdrsov med tekanjem in skakanjem po domači sobi ali v vrtcu oz. šoli, s tem pa preprečite morebitne nepotrebne padce, ki so lahko najmanj boleči, če ne celo nevarni.

V primeru, da se nogavice z nedrsečim podplatom ali kateri koli drug model lahko pohvali še s certifikatom Oeko tex standard 100, ste lahko prepričani, da ste kupili kose, ki bojo varni in prijazni do kože.

 

Ob hladnejših dneh so dobra izbira termo otroške hlačne nogavice. Te so pogosto izdelane iz fortirja, kateremu je dodan elastin, zato so izredno udobne za nošenje. Predvsem poskrbijo, da otroke ob hladnejših dneh ne zebe. Dobra varianta tovrstnih modelov so tudi izdelki iz 50-odstotkov volne.

Žabice iz mikrovlaken pa so po navadi podobne klasičnim najlonkam, namenjenim odraslim ženskam, le da so v otroški različici dostopne v zelo različnih živahnih barvah. To oblačilo se bo odlično podalo vsaki mladi damici, ki se bo za neko posebno priložnost želela še posebej lepo in otroško elegantno urediti.

 

Nogavice iz bombaža so vedno nezmotna izbira

Še najbolj tradicionalna izbira tako za odrasle kot za otroke, so nogavice iz bombaža. Gre za izredno dostopen material, ki le redko povzroča alergije, je prijeten za nošenje in enostaven za vzdrževanje. Za povrh pa so na voljo tudi modeli v več različnih barvah, vzorcih ter potiskih.
Poleg tega bombaž precej dobro diha, zato se noge ne bodo preveč potile. Ker je bombažna oblačila običajno mogoče prati pri zelo visokih temperaturah, je s tem zagotovljena tudi visoka higiena.

Za posameznike, ki so naravnani bolj trajnostno, je dobra izbira bio organski bombaž. Rastlina oz. seme namreč ne vsebuje GSO, med pridelavo pa se ne uporabljajo ne herbicidi ne pesticidi. Namesto tega se, denimo, plevel odstranjuje ročno, z okopavanjem in z drugimi trajnostnimi procesi. Tudi obiranje bombaža poteka ročno. To je obenem tako bolj trajnostno kot strojno obiranje, kot tudi boljše za samo kakovost nabranih kosmov bombaža. Tako se namreč lažje ohranja čistost vlaken, le-ta pa se med obiranjem ne poškodujejo.

Tudi gojenje bio bombaža je trajnostno. Ne sadijo in vzgajajo ga namreč venomer na isti zemlji, saj bi jo to izčrpalo in osiromašilo. Namesto tega rastline vsakič znova selijo, s tem pa poskrbijo, da pridelek obdrži več vode in zato potrebuje manj namakanja.

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: 08 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2023, Produkcija:  Sloway spletne trgovine