Kako izbrati najboljše pajkice za fitnes?

Pajkice za fitnes so izjemno priljubljen kos oblačila, ki jih že skoraj vsaka ženska (in tudi vedno več moških) uporablja tako za športne aktivnosti, kot tudi vedno bolj pri vsakodnevnih opravilih. Njihove lastnosti omogočajo, da ob fizičnih naporih telesu zagotavljajo udobje in tako olajšajo športne aktivnosti.

Na voljo je široka izbira tega oblačila, posamezne različice pa se med seboj razlikujejo po mnogih parametrih, med katerimi so najpogostejši velikost, kroj, izgled, material in specializiranost za posamezni šport, dandanes pa se nekatere pajkice za fitnes razlikujejo tudi po posebnih tehnologijah, ki so v kroj integrirane zaradi večje udobnosti in izboljšanja fizičnega počutja. Za vsako posameznico oziroma posameznika je mogoče najti takšne pajkice, da bodo te kar se da ustrezale nekaterim potrebam in preferencam, prej pa se je potrebno vprašati, s kakšnim namenom to oblačilo kupujemo, koliko smo pripravljeni zanj odšteti, kakšen slog nam je najbolj pri srcu in še marsikaj.

 

 

 

Kakšne prednosti imajo najboljše športne pajkice?

Najboljše športne pajkice so seveda tiste, ki najbolj ustrezajo osebnim preferencam uporabnice in med športom zagotavljajo največjo stopnjo udobja ter ga olajšujejo. Njihove prednosti so predvsem dobro vpijanje znoja in zračnost, zelo majhna teža, prijaznost do kože in telesa, vzdržljivost, raztegljivost, enostavno pranje, estetska privlačnost in vsestranska uporabnost. Za doseganje teh prednosti je potrebno za izdelek uporabiti blago iz najkvalitetnejših in koži prijaznih materialov, ki preverjeno vplivajo pozitivno na počutje med izvajanjem športnih aktivnosti.

Na voljo so tudi obložene izvedbe tega oblačila, ki zagotavljajo še večjo stopnjo udobja, hkrati pa so namenjene tudi podpori in poudarjanju oblin. Kvalitetne legice so tudi zasnovane tako, da so zelo raztegljive in premorejo intenzivno raztezanje pri športnih dejavnostih, ne da bi pri tem počile po šivih ali bile transparentne. Prav tako se na njih ne bodo nabirala vlakna in bodo zdržale mnogo pranj, s čimer bodo zagotovile dolgo življenjsko dobo.

 

Kako ustrezno vzdrževati pajkice za fitnes?

Dejstvo je, da manj pogosto kot bomo legice prali, dlje se bodo obdržale, vendar pa je še bolj samoumevno, da se jih po vsaki športni aktivnosti, pri kateri se znojimo, ustrezno opere. Pri pranju in vzdrževanju pa obstaja nekaj generalnih napotkov, s katerimi, če se jih dosledno držimo, izrazito podaljšamo življensko dobo legic:

- pred pranjem jih je potrebno obrniti odznotraj navzven. To zagotavlja, da se dolgoročno ohranjajo barve in vzorci ter da bodo pajkice estetsko privlačne še po mnogih pranjih, isto pa velja tudi za črne legice.

- za pranje jih je najboljše dati v mrežasto vrečo. S tem preprečimo, da se legice zatikajo v bobnu pralnega stroja in tako natrgajo ali obrabijo.

- priporočljiva je uporaba detergenta, ki je posebej namenjen oblačilom, izpostavljenim visoki fizični aktivnosti, znoju in obrabi. Prav tako so nekateri izmed materialov za legice nekoliko bolj nagnjeni k izgubi elastičnosti po pranju, zato tudi detergent za visoko aktivnost preprečuje obrabo, hkrati pa še bolj učinkovito odstranjuje neprijetne vonjave od navadnih detergentov.

- prati jih je potrebno na nizkih obratih in z bolj hladno vodo. To je še posebej priporočljivo pri legicah iz spandeksa ali poliestra, saj se z agresivnim pranjem lahko hitro izgubijo lastnosti absorbiranja potu.

- izogibati se je potrebno sušenju v sušilnem stroju. Namesto tega jih je za dolgo obstojnost in ohranjanje elastičnosti potrebno sušiti na zraku. Visoke temperature sušilnega stroja lahko v legicah povzročijo oslabljenje materiala, kar se bo odrazilo v trganju in luknjanju oblačila.

 

 

 

 

Šivne ali brezšivne pajkice?

Brezšivne pajkice so različica, ki postaja na trgu vedno bolj priljubljena zaradi svojih prednosti pred šivnimi, med katerimi je v največji meri potrebno izpostaviti udobje in vzdržljivost. Šivi so lahko pri izvajanju intenzivnih športnih aktivnosti zelo nadležni in celo boleči, saj lahko ob konstantnem ribanju razdražijo kožo ter povzročijo nelagodje. Kot prej omenjeno, se bodo ob mnogih pranjih v vsakem primeru natrgale in obrabile, kar pa se bo ob uporabi legic s šivi zgodilo še prej.

Zaradi odsotnosti šivov in ker so izdelane le iz enega kosa blaga, bodo brezšivne legice tudi bolj raztegljive in se bodo z mnogo večjo težavo razparale. Nekatere druge prednosti so še večja zračnost in lepši izgled. Zaradi vseh teh prednosti lahko trdimo, da so brezšivne push up pajkice najboljše športne pajkice.

 

 

 

 

Pajkice za fitnes so nezamenljiv kos oblačila za športne aktivnosti

Najboljše športne pajkice bodo svojemu namenu ob pravilnem vzdrževanju služile še zelo dolgo in bodo vedno zagotavljale prijetno počutje ob telesnih aktivnostih, ne glede na stopnjo zahtevnosti. Običajno so legice narejene iz zmesi materialov, najpogosteje uporabljeni materiali za izdelavo tega oblačila pa so najlon (poliamid), poliester, spandeks in volna. Vsak izmed teh materialov doprinese k eni izmed koristnih lastnosti pajkic.

Kvalitetne legice so tudi zasnovane tako, da pri bolj vročih temperaturah zagotavljajo zračnost, hlajenje in odvajajo znoj, ob nekoliko hladnejših pogojih pa delujejo tudi kot temperaturna izolacija ter presenetljivo učinkovito ščitijo pred mrazom. Zaradi vseh naštetih koristi in lastnosti legic, so te odlična izbira tako za uporabnice kot tudi za uporabnike, ne glede na vrsto in stopnjo intenzivnosti športa - dobro se obnesejo tako za tek maratona kot za poležavanje na kavču.

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: 08 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2023, Produkcija:  Sloway spletne trgovine