Kako izbrati prave šolske copate?

Začetek šole se hitro bliža in ko se odpravljamo po nakupih so ponavadi na koncu na vrsti tudi šolski copati. Izbira šolskih copat je izjemnega pomena, saj so otroci v nenehnem gibanju. Torej na kaj vse je potrebno biti pozoren pri nakupu šolskih copatih?

 

 

Material

Otroci so v šoli ali v vrtcu v nenehnem gibanju, običajno v šolskih copatih preživijo več kot 8 ur, zato je pomembno kakšno vrsto materiala izberemo.

Tekstil - Tekstilni copati so odlična izbira za tiste, ki se jim stopala pogosto potijo, pri potečih stopalih priporočamo naše modele, ki imajo zgornji del izdelan iz 100% bombaža. Ena večjih prednosti copat z zgornjim delom iz 100% bombaža je zračnost, lahkotnost, fleksibilnost in perljivost, a ne več kot na 30° C.

Usnje - Potem je tu še usnje, usnje je odlični naravni material, ki je sinonim za trpežnost in obstojnost. Kljub razvoju sintetičnih materialov in priljubljenosti tekstila, je usnje še vedno prava izbira, saj usnje se odlično oblikuje po nogi, obenem pa je močan, prožen ter diha. Vsi naši usnjeni copati so izdelani iz naravnega usnja, ki ga redno preventivno testiramo na dovoljeno vsebovanost pristonosti kroma VI.

 

 

 

Podplat

Podplat pri copatih je izjemnega pomena, saj se otroci v njih intezivno gibljejo. Le nedrseč podplat bo otroku zagotavljal dovolj varnosti pri hoji in telovadbi.

V naši ponudbi boste našli copate s fleksibilnim podplatom in litim podplatom. Med njima obstajajo manjše razlike, predvsem v fleksibilnosti. Podplat iz rebraste gume je bolj fleksibilen, daje občutek stika s tlemi in se bolj približuje občutku bose hoje. Liti podplat je malenkost debeljši, zato toplejši, tudi sam pristop izdelave copata je tu drugačen. Pri izdelavi s tem podplatom zgornji material copata ločimo stika s tlemi in tako zmanjšamo obrabnost le-tega.

Fleksibilen podplat ali podplat iz rebraste gume je bolj fleksibilen kot liti podplat, vendar je liti podplat precej bolj odporen na daljše drsenje kot fleksibilni, prav tako pa je tudi malenost debeljši.

Kako preizkusimo ali gre za kvalitetno gumo? Najboljši test lahko naredite kar na licu mesta, postavite copat na gladko površino kot so lesena tla, keramika ali laminat in z roko skušajte nekajkrat podrsati po površini, na ta način boste hitro izvedeli ali se guma dovolj oprijema tal za ''direndaj'' po šolskih hodnikih.

 

 

 

Kako torej izbrati dobre šolske copate? 

  • Bodite pozorni pri izbiri prave velikosti copata, da se ta  lepo oprime noge in otroka ne moti med hojo. Kakšno velikost  copata potrebujete si lahko pomagate s klikom  na ikono  ''Katero številko izbrati?'', nahaja se  pri vsakem copatu v naši spletni trgovini.,
  • V kolikor se  otroku stopala potijo, predlagamo copate , ki so narejeni pretežno iz bombaža, saj je le ta  malenkost bolj zračen kot usnje in tudi pralen.
  • Močnejša/ožja noga ali visok nart so eni izmed pogostejših problemov s katero se starši soočajo ob samem nakupu copat. Priporočamo, da otroci s to težavo preizkusijo več modelov naših copat in tako  ugotovjo kateri model jim najbolj ustreza. V tem primeru nas obiščite osebno, na sicer našem prevzemnem mestu spletne trgovine, z veseljem vam bomo pomagali. Pri nas je izbira copat res velika, za vsako nogo se najde nekaj primernega.

 

Vabimo vas k ogledu naše ponudb copat. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje ali ste v dvomih, smo vam vedno na voljo na telefonski številki +386 (0)8 201 02 66 ali e-mail naslovu: info@cozy.si.

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: +386 (0)8 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2022, Produkcija:  Sloway spletne trgovine