Pospešitev regeneracije z masažno pištolo

 

Regeneracija ima bistveni pomen tako v športu kot tudi v našem vsakodnevnem življenju. Ob pomanjkanju oz. neprimerni regeneraciji bomo s tem bolj izpostavljeni ter dovzetni za slabo počutje, poškodbami mehkega tkiva in sklepov.

Že dolgo je znano, da sama telesna neaktivnost ni najboljša izbira in jo lahko pospešimo z različnimi metodami.

Lažja fizična aktivnost, npr. hoja pospeši cirkulacijo rumeno obarvane tekočine Limfe. Limfna tekočina nima lastnega pogona, kot jo ima kri, ki jo stalno poganja srce. Tekočina je sestavljena iz belih krvnih celic, ki ščiti naše telo pred mikroorganizmi, tujimi beljakovinami, vnetji in oteklinami. Vendar pa to še ni slika popolne regeneracije.

S fizičnimi napori, nepravilno držo, stresu in raznimi poškodbami je tkivo podvrženo adhezijami - zlepljenemu tkivu, ki so vodilo za zmanjšanje prožnosti mehkega tkiva in ostale probleme, ki so lahko potem vzrok raznih poškodb.

Za samo eliminacijo smo se dolgo posluževali uporabe masažnega valja. Sicer je ta metoda koristna, vendar smo s prihodom masažne pištole stopili še stopničko višje, predvsem zaradi njene natančnosti in praktičnosti.

 

 

Prednosti uporabe masažne pištole MM:

 • Pospeši cirkulacijo krvi v predel, kjer pripomoček uporabljamo (večja količina hranil in kisika pripomore k hitrejšemu okrevanju po vnetju po vadbi).

 • Sprošča napetost v mišicah in odpravlja zlepljeno tkivo kar omogoča boljši dotok krvi.

 • Pozitivno vpliva na vsa mehka tkiva in s tem omogoča boljšo fleksibilnost. Zlasti po poškodbah.

 • Je zelo praktičen. Z njim lahko dosežemo specifične problematične točke in z močnimi, natančnimi udarci odpravimo bolečino, ki je sicer z masažnim valjem nebi morali. To pa velja tudi za samo globino mišice, kjer lahko dosežemo globlje točke.

 • Zmanjšuje stres in izboljša spanec.

 • Sprošča in krepi delovanje parasimpatičnega živčevja, ki je dejavno v mirovanju in je odgovorno za absorbcijo hranil, skladiščenje energije, delovanje nekaterih endokrinih žlez in ostalih procesov.

 • Zagotavlja ekonomično porabo prostora in ga lahko povsod vzamemo s seboj.

 

Avtor članka: Aleš Zadrgal (Licenciran FZS osebni trener)

https://www.instagram.com/aleszadrgal/

 

 

 

 • Masažna pištola MM - Massage gun

  59,90€

  Več

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: +386 (0)8 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2022, Produkcija:  Sloway spletne trgovine