Negovalne nogavice s karitejevim maslom

Karite oreščki

ZGODOVINA KARITIJEVEGA MASLA ????

Karitejevo maslo pridobivajo iz oreščkov karitejevega drevesa v Zahodni Afriki in ga že tisočletja uporabljajo kot kozmetični in terapevtski losjon za nego kože.

Njegovo poreklo sega vse do starodavnega Egipta, kjer so ga nosili v velikih glinenih kozarcih za kozmetično uporabo. Kmalu zatem so bile zdravilne lastnosti karitejevega masla odkrite in optimizirane za uporabo v zahodnoafriški gozdni savani.

Globalna trgovina s karitejevim maslom ne sega samo v starodavni Egipt, ampak je bila v srednjem veku zelo priljubljena trgovina v celotni Zahodni Afriki in v obalnih regijah.

Na evropskih trgih so ga tudi močno trgovali z nafto. Ko se je trgovina s karitejevim maslom širila zlasti po različnih regijah Afrike, se je njegova različna uporaba začela diverzificirati v stvari, kot sta milo in sredstvo za odvajanje nosu.

Karitejevo maslo ostaja priljubljen nadomestek kakavovega masla v čokoladi, čeprav še vedno deluje predvsem kot izdelek za nego kože že od starodavnega Egipta.

 

 

KARITEJEVO MASLO IN NJEGOVA UPORABA.

Karitejevo maslo je maščoba, ki se pridobiva iz oreščkov karitejevega drevesa v zahodni Afriki. Tam karite pomeni življenje in plod tega drevesa so oreščki. Drevesa oplodijo prve plodove šele po 20 do 30 letih, gre torej za veliko in mogočno drevo. Pri toplih temperaturah je trdna in ima umazano belo ali slonokoščeno barvo. 

Karitejevo maslo se že stoletja uporablja kot kozmetična sestavina. Zaradi visoke koncentracije vitaminov in maščobnih kislin je v kombinaciji z enostavno razmazano konsistenco odličen izdelek za glajenje, pomirjanje in nego kože.

Pozitivni učinki karitejevega masla:

???? Varen je za vse tipe kože - karitejevo maslo je iz oreščkov v katerih je zelo malo beljakovin, ki lahko sprožijo alergije (ni medicinske literature, ki bi dokazovala alergijo na lokalno karitejevo maslo).

???? Vlaži - Karitejevo maslo se običajno uporablja zaradi vlažilnih učinkov.

???? Kože ne bo omastil - Karitejevo maslo vsebuje visoko vsebnost linolne kisline in oleinske kisline. To pomeni, da karitejevo maslo vaša koža popolnoma vpije in po nanosu ne bo videti mastne.

???? Je protivnetno - Ugotovljeno je bilo, da imajo rastlinski estri karitejevega masla protivnetne lastnosti.

???? Je antibakterijsko - Študija iz leta 2012 kaže, da lahko peroralni odmerki izvlečka karitejevega lubja pri živalih zmanjšajo protimikrobno aktivnost.

???? Je protiglivično - Izdelki iz karitejevega drevesa so bili uveljavljeni kot močne sestavine za boj proti kožnim okužbam, ki jih povzročajo glivice.

???? Pomaga pospeševati regeneracijo celic - Vlažilne in antioksidativne lastnosti masla pomagajo vaši koži ustvarjati zdrave nove celice.

 

 

Zakaj potem izbrati nogavice s karitejevim maslom? ????
 
Te so namenjene negovanju vaših stopal. Zaradi toplote v telesu se pore na področju stopal odprejo, kar pa omogoča, da karitejevo maslo prodre globoko v plasti kože in tako ohranja vaša stopala mehka in negovana.
 
Način uporabe ???? :
Nogavice si nadenite pred spanjem in tako poskrbite, da se bo vlažilni gel v notranjosti sproščal skozi celo noč. Po želji nanesite vlažilno kremo, da bi dosegli še boljši učinek regeneracije kože.
 
Zakaj izbrati prav te nogavice?
???? Imajo mehak obrobni šiv na vrhu.
???? Z OEKO TEX STANDARD 100 - certifikat potrjuje varno uporabo nogavic pri neposrednem stiku s kožo.
???? Ne drsijo, zaradi mehkih okroglih gumic na dnu.
 
  • Negovalne nogavice s karitejevim maslom

    6,44€ 9,90€

    Več

 

 

Viri:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Karitejevo_maslo

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/what-is-shea-butter#sore-muscles

https://sheabutter.com/pages/shea-butter-history

Zdravilna kozmetika iz narave (2014) - Myriam Veit

 

Kontakt

Elmint d.o.o.
PE: Kolodvorska cesta 2b, 1234 Mengeš
Telefon: +386 (0)8 201 02 66
Email: info@cozy.si

Prijava na novice

.
2021, Produkcija:  Sloway spletne trgovine